В соцмережах раз у раз миготять відеорецепти швидких і смачних страв, звані вечері потихеньку витісняють походи в ресторани, а на фестивалях вуличної їжі проходять майстер-класи відомих шефів. Проте багатьом все ще здається, що приготування страви складніше яєчні вимагає якогось секретного знання і маси вільного часу, а для непосвячених це суцільний головний біль. Трохи полегшити вашу долю на кухні допоможуть прості лайфхаки, однаково корисні для початківців і просунутих кулінарів.

1.Повернути хлібу свіжість і хрустку скоринку

Змочіть хліб холодною водою і відправте в духовку, попередньо розігріту до 230 градусів, на 5-7 хвилин.

2.Швидко розм’якшити масло

Налийте в склянку гарячу воду, через 1 хвилину вилийте її і накрийте склянкою масло на 2 хвилини.

3.Зняти шкірку з томатів

Зробіть невеликий хрестоподібний надріз на шкірці, які не врізаючись в м’якоть. Опустіть томат в окріп на 10-15 секунд, а потім в холодну воду на 1 хвилину. Тепер шкірка відійде легко.

4.Видалити кістки з риби

Надріжте підставу голови з одного боку. Пройдіться ножем уздовж хребта, щоб зрізати філе з кістки. Ніж тримайте перпендикулярно хребту і підніміть м’ясо з живота, щоб не проткнути його. Те ж саме виконайте з другою половиною риби. Видаліть дрібні кісточки за допомогою пінцета, а ребра відокремте плавними надрізами ножа.

5.Швидко очистити варену картоплю

Перед тим як варити картоплю в мундирі, зробіть круговий надріз на шкірці, окресливши на бульбі уявний екватор. Готову картоплю буде легко очистити: просто стягніть з нього розм’якшити шкірку.